open-navfaktor-logo
search
DERBI NA PECARI
Ćorić: Uz maksimalan angažman i dozu sreće do pobjede nad Željom
Široki Brijeg je jedina neporažena ekipa u dosadašnjem dijelu sezone u PLBiH
31.08.2018. u 12:07
get url
text

Derbi susret 8. kola BHT Premijer lige BiH u nedjelju na Pecari igraju Široki Brijeg i Željezničar.

- Svjesni smo što nam znači ova utakmica i dat ćemo sto posto kako bismo u derbiju protiv Željezničara osvojili sva tri boda - kazao je na konferenciji za novinare trener Širokog Brijega Denis Ćorić.

Ćorić je klub preuzeo nakon remija Širokog u 7. kolu Premijer lige BiH u Gabeli, a prvi veliki test imat će već u nedjelju.

- Željezničara se, naravno, respektuje, posebno nakon Odovićevog dolaska, koji je Sarajlije podigao za razinu, dvije više. Istina, Željo je imao u prošlom kolu kiks na Grbavici protiv Krupe (1:1), ali to je samo opasnost više, jer će se na Pecari pokušati vaditi - kazao je Ćorić.

Široki je nakon sedam odigranih kola jedina neporažena ekipa u domaćoj ligi, no ono što muči klub s Pecara je hronična neučinkovitost. Nakon što su početkom augusta Čeliku zabili šest golova, u sljedeća četiri susreta fudbaleri Širokog uspjeli su zabiti samo jedan gol. To je na kraju i presudilo treneru Borisu Paviću.

- Nadam se da ćemo u nedjelju konačno proraditi te da ćemo, uz maksimalan angažman i dozu uvijek potrebne sreće, uzeti sva tri boda - poručio je Ćorić.

Utakmica Široki Brijeg - Željezničar igra se u nedjelju od 20 sati na stadionu Pecara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.