Izabranici Milomira Odovića večeras su bili bolji tim, i zasluženo slavili. Ipak, stručnjak Plavih smatra kako njegova ekipa nije najbolje otvorila utakmicu.

- Ovo je sport. Vi imate deset živih ljudi protiv sebe, neke stvari se nekad ne poklope i ne ide u smjeru u kojem želite. Teška utakmica posebno jer smo slabo odigrali u prvih 15. minuta. Previsoko smo izlazili, ali kasnije kad smo uhvatili pravi ritam, sve je došlo na svoje - istakao je Odović, dodavši:

- Mislim da reprezentativna pauza nama ide na ruku. Trenutna forma nije nešto, mi ćemo pokušati ovo nadograditi pogotovo na fizičkom dijelu. Prvo ih malo odmoriti, pa iskoristiti za dodatno uigravanje.

U večerašnjoj utakmici Široki je s klupe predvodio Denis Ćorić, a već prvoj utakmici nakon reprezentativne pauze, na klupi ekipe sa Pecare sjedit će Goce Sedloski.

- Čestitke Željezničaru na zasluženoj pobjedi. Mi smo ušli dobro u utakmicu i to je sve što se tiče nas. Sve ostalo je Željo dominirao. Prvo poluvrijeme na vrijeme zabio pogodak, mi smo htjeli, željeli na početku drugog dijela, a onda u našem lošem dijelu utakmice primimo dva gola. Ja im čestitam, nama će dobro doći pauza i nadam se da ćemo sabrat malo glave i okrenuti se dalje - kazap je Ćorić.