open-navfaktor-logo
search
Superclasico
Copa Libertadores: River Plate preko najvećeg rivala do finala
U jednom od najvećih fudbalskih derbija na svijetu, koji je igran na Bocinoj La Bomboneri, slavili su domaći rezultatom 1:0, ali su eliminisani
23.10.2019. u 10:17
get url
text

Fudbaleri River Plate ponovo su u Copa Libertadoresu bili bolji od najvećeg rivala Boca Juniros. Prošle godine River je slavio u finalu, a u noći sa utorka na srijedu velikog rivala je eliminisao u polufinalu, čime je zadržao šanse da odbrani trofej, prenosi Anadolu Agency (AA).

U jednom od najvećih fudbalskih derbija na svijetu, takozvanom Superclasicu, koji je igran na Bocinoj La Bomboneri, slavili su domaći rezultatom 1:0, ali su eliminisani, jer je River iz prve utakmice imao prednost 2:0. Strijelac jedinog gola za Bocu bio je Jan Hurtado u 80. minuti.

- Bila je ovo prava bitka. Ovo je bio derbi, a derbije igraš kao što smo to mi uradili, na smrt - kazao je nakon plasmana u finale Exequiel Palacios, vezni fudbaler River Platea.

Početak velikog derbija Buenos Airesa u revanšu polufinala Copa Libertadoresa kasnio je petnaestak minuta zbog ogromne količine papirnih traka koje su domaći navijači ubacili u teren.

River će naslov prvaka Južne Amerike braniti protiv boljeg iz dvomeča brazilskih klubova Flamenga i Gremija. Oni revanš duel igraju u četvrtak ujutru u 2.30 sati po srednjoevropskom vremenu, a prvi susret u kojem je domaćin bio Gremio završen je rezultatom 1:1. Finale ovosezonskog izdanja Copa Libertadoresa igrat će se 23. novembra u čileanskom Santiagu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.