open-navfaktor-logo
search
Reagirao na izjave
Čolpa: Zabrinjavajući i vrlo opasni antizapadni stavovi funkcionera SDP-a i DF-a
Nihad Čolpa, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine reagirao je povodom, kako je kazao, teških optužbi funkcionera SDP-a i DF-a na račun zapadnih medijatora u pregovorima o izbornoj reformi u BiH.
29.01.2022. u 12:41
get url
text

- Zabrinjavajuća i vrlo opasna manifestacija antizapadne idelološke orijentacije kroz stavove funkcionera SDP-a i DF-a. Nikšić i Komšić moraju javnosti objasniti zašto bi američka administracija radila na podjeli države u interesu proruskih političkih snaga ako znamo da je čelu SAD veliki prijatelj naše zemlje, predsjednik Biden.

Samo neodgovorni i antizapadni političari mogu iznositi teške optužbe na račun aktuelnih administracija SAD-a i EU, što trenutno čine rukovodstva SDP-a i DF-a. Odgovoran prozapadni političar neće narušavati partnerstvo sa SAD-om, nego će održavati i poboljšavati.

Antizapadna histerija političkih aktera iz Sarajeva nije u skladu sa državnim strateškim ciljevima kao što su integracija u EU i NATO i krajnje je vrijeme da prestane dok ne bude kasno. Proruska struja u Bosni i Hercegovini želi da narušimo prijateljstvo sa SAD i da zapad odustane od nas. Ako se to zaista dogodi, horor scenario nije isključen. Sačuvaj nas Bože neodgovornih političara – kazao je Čolpa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.