open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Čolina poslije poraza: Iznevjerili smo naše navijače, Grci su bili mudriji i uigraniji od nas
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine oprostila se od plasmana na Svjetsko prvenstvo nakon što u dvomeču predbaraža ispala od selekcije Grčke.
19.03.2022. u 21:42
get url
text

Prije tri dana Grci su slavili sedam razlike (24:17), a i večeras su u dvorani Mejdan u Tuzli bili bolji rezultatom 28:26.

Selektor Zmajeva Toni Čolina nakon susreta dao je svoj komentar na poraze u ovom dvomeču.

- Odbrana je fukncionisala dobro u prvom poluvremenu. Zabijali smo golove i probudili publiku u Mejdanu. Nismo bili skoncentrisani do kraja. Povrijedio nam se Jozinović na desnom beku, te nam je to napravilo dodatni problem - rekao je Čolina i dodao:

- U ključnim momentima njihov golman je odbranio nekoliko dobrih prilika. U drugom poluvremenu smo kontanapad tjerali na desnu stranu, a Grci su to dobro zatvarali. Tada je ušla nervoza u naše redove.

Čolina se zahvalio na podršci navijačima u Mejdanu.

- Žao mi je publike u Mejdanu koja nas je došla podržati, hvala im. Iznevjerili smo svoje navijače. Čestitam Grcima, bili su mudriji i uigraniji od nas - rekao je naš selektor i dodao:

- Na nama je da probudimo naše igrače, da podignemo reprezentativni rukomet na veći nivo. Treba uložiti truda uložiti. Povrede su nam skratile roster za ove susrete. Svaka čast momcima koji su dali sve od sebe, čestitam svakom igraču na doprinosu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.