open-navfaktor-logo
search
Prvi operativac KSBiH
Čolan: Reprezentacija BiH spremno dočekuje početak EP
Reprezentacija BiH, koju predvodi selektor Slaviša Ožegović, pripremala za ovo takmičenje u posljednji mjesec
04.07.2019. u 12:55
get url
text

Pripreme za Evropsko juniorsko (U18) prvenstvo A divizije za košarkašice, koje će od 6. do 14. jula biti održano u Sarajevu, privode se kraju.

Kako je Feni kazao generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, danas se očekuje dolazak delegata koji će provjeriti da li je na organizacionom planu sve urađeno kako treba, a očekuje se i dolazak svih preostalih reprezentacija koje će se boriti za titulu prvakinja Evrope.

- Danas očekujemo dolazak delegata koji će provjeriti stanje dvorana i druge organizacione aspekte. U Sarajevu se već nalaze i obavile su treninge reprezentacije Francuske, Njemačke i Litvanije, a do kraja dana će im se pridružiti preostalih 12 reprezentacija - objasnio je Čolan.

Ističe da se reprezentacija BiH, koju predvodi selektor Slaviša Ožegović, pripremala za ovo takmičenje u posljednji mjesec.

- Ekipa je spremna. Prvih deset dana naše košarkašice su radile fizičku spremu, a zatim taktiku i odigrale su nekoliko prijateljskih utakmica. Možemo reći da je primarni cilj opstanak u A diviziji, a ulazak među najboljih osam ekipa bio bi veliki uspjeh - zaključio je Čolan.

Reprezentacija BiH će nastupiti u grupi D zajedno sa selekcijama Litvanije, Latvije i Poljske. Prvi meč će igrati 6. jula u 18.30 sati protiv reprezentacije Latvije, a dan kasnije u isto vrijeme igrat će protiv Litvanije. Posljednji meč grupne faze igrat će u ponedjeljak, 8. jula, također u 18.30 sati protiv selekcije Poljske.

Utakmice će biti odigrane u Centru Skenderija, u dvoranama D1 i "Mirza Delibašić".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.