open-navfaktor-logo
search
Miljenik generacija
Čola će opet pjevati u Mostaru: Prisjetio se "putujućeg zemljotresa" iz 1978.
Nesumnjivo je da će Čola još jednom napraviti nezaboravnu atmosferu za sve generacije
23.05.2019. u 13:23
get url
text

Četiri godine nakon posljednjeg koncerta u Mostaru, na kojem je više od 8.000 njegovih fanova uživalo u trosatnom spektaklu, Čola se vraća u grad na Neretvi. Najveća regionalna muzička zvijezda, popularni Zdravko Čolić održat će koncert u Mostaru 21. juna. Čolić će održati koncert na stadionu pod Bijelim Brijegom u sklopu turneje ''Ono malo sreće'' u organizaciji PS Produkcije.U sklopu priprema i najave velikog koncerta danas je u hotelu Mostar upriličena konferencija za štampu na kojoj se medijima obratio miljenik svih generacija.

-Svaki susret s rajom Mostar je uvijek fantastičan. Radujem se ponovnom dolasku. Ljubav prema Mostaru je takva da, ne može proći tri-četiri godine da se ponovo ne vratim - kazao je Čolić, izrazivši žal što Mostar nema još uvijek veliku dvoranu koja bi mogla i u zimskom periodu poslužiti da se napravi neki lijep događaj i druženje s publikom.

- Žao mi je što nismo imali i tu vrstu koncerata. Obično su koncerti bili, od onih prvih u Abraševiću, koji su bili onako kao mali koncerti do stadiona. No , uvijek je bilo lijepo i dobro organizovano - ističe.

Zdravko Čolić

Prisjetio se "putujućeg zemljotresa" 1978. godine u gradu na Neretvi.

- Sjećam se bio je malo sunčan dan, već je sunce zalazilo. Cijela ekipa je došla na stadion, bile su stare prostorije, a publika je bila vrlo tiha, a već napunjene tribine, kada smo pogledali oko 15-20 hiljada ljudi, mi smo se zgranuli koliko je to lijepa slika bila, ali nije bilo nekog žamora, nikada neću zaboraviti kako je impozantno izgledalo - prisjeća se.

Dodaje je i kako se uvijek "provukao" kiši te da se nada da će i sada biti tako. S obzirom na to da mu je zadatak u životu da pjesmom širi ljubav, radost, pozitivnu energiju, istaknuo je da se cijeli život pjesmom služio kao oružjem ljubavi.

"Ti si mi u krvi", "Javi se, javi se", "Mađarica", "Pjesmo moja" i "Noć mi te duguje", samo su neki od brojnih bezvremenskih hitova koje će mostarska publika imati priliku čuti uživo.

-Proći ću pjesmama kroz vrijeme, ubaciti neke stare pjesme koje su onako ljudima blizu i neke nove što smo snimili od kako se nismo vidjeli. Tri sata muzike, pa kako nas atmosfera ponese– naglasio je, dodavši da je teško svima ugoditi, jer ima mnogo pjesama.

Kada su u pitanju gosti, Čola ističe da je moguće da bude neko od saradnika, no da nema običaj da ima goste koji nemaju dodirne tačke s njim. U poređenju koncerata nekad i danas, tvrdi da je publika uvijek ista, te da ne vidi neku razliku.

- Vokalno i muzički mislim da smo bolji nego ranije. Kako je čovjek stariji, više je odgovoran. Imaš neki profesionalniji odnos prema publici, da se "pričuvaš" prije koncerta. Godine i vrijeme čine da si ozbiljniji u tom pogledu. Što se tiče publike, sada imamo jednu novu generaciju koja je pristigla i to je jedna lijepa stvar - kazao je Čola.

Zdravko Čolić

Na pitanje kako održava kondiciju, uspijeva izdržati tri sata uzastopne svirke, ističe kako nema nekih posebnih priprema, štaviše, taj hedonistički faktor kako je stariji je sve aktivniji, jer voli da se druži, no ima perioda kada se "uozbilji" i brine o sebi.

-Mislim da za ljude koji imaju scenski ustaljen način pokreta i kretanja na bini, disanja, odnosa prema publici i samom pjevanju, vremenom, htjeli li ne, postane rutina, bez obzira nekada na fizičku spremnost. Stvar je vremena i rutine, da sve nekako držiš u malom prstu i kad si umoran da izdržiš koncert - pojašnjava Čola.

Nesumnjivo je da će Čola još jednom napraviti nezaboravnu atmosferu za sve generacije.

Koncertna turneja "Ono malo sreće" po ko zna koji put potvrdit će status Zdravka Čolića kao miljenika publike i čarobnjaka iz čije muzičke radionice nastaju vječni hitovi, bezvremenske pjesme koje će pratiti dugi i glasni aplauz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.