open-navfaktor-logo
search
Tragedija kod Doboja
Čoban preminuo od opekotina: Zaspao na suhoj travi sa zapaljenom cigaretom
Četrdesetdvogodišnji Darko T. iz Kotor Varoši preminuo je u Univertitetskom kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci, nakon što je u subotu zadobio teške opekotine u požaru koji se dogodio u mjestu Ostružnja Donja, na području Općine Stanari. 
07.03.2022. u 12:23
get url
text

Kako nezvanično sazanajemo, nesretni muškarac je u Ostružnji Donjoj radio kao čoban. 

U subotu je, kako se sumnja, malo prilegao na suhu travu i najvjerovatnije zaspao. Po svemu sudeći mu je ispala cigareta, koja je izazvala požar, koji je, budući da se radilo u suhoj travi, vrlo brzo buknuo, zahvativši i njegovu odjeću. U pomoć mu je pokušao priskočiti drugi čoban, koji se nalazio u blizini, ali s obzirom na to da je vatra brzo zahvatila odjeću, nije mnogo mogao učiniti.

Na mjesto događaja pozvani su vatrogasci iz Stanara, kao i policija i vozilo Hitne pomoći Doma zdravlja Stanari. 

Povrijeđeni muškarac je sa teškim opekotinama hitno prevezen u dobojsku bolnicu, odakle je prebačen u UKC RS-a, gdje je danas preminuo. 

Iz Policijske uprave Doboj rečeno je da je u subotu, u 11.55 sati prijavljeno da gori nisko rastinje na parceli vlasništva V. B. 

- Odmah po prijavi su postupili policijski službenici koji su na licu mjesta zatekli pripadnike Teritorijalne vatrogasne jedinice Stanari koji su lokalizovali požar i osobu inicijala D. T. sa područja Kotor-Varoši koja je na sebi imala povrede u vidu opekotina koje su nastale od požara. Navedeno lice je vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Stanari prevezeno u dobojsku bolnicu odakle je upućeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je danas usljed zadobijenih povreda preminulo - navela je glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez. 

Policija je obavila uviđaj, te je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.