Ubistvo u Bileći

Čoban iz tandžare ubio migranta, tijelo zamotao u ćebe i bacio u jamu

Objavljeno: 08.10.2019. u 14:36 Autor: M. M.

On je policiji, kojoj se jutros sam prijavio, kazao da je puška opalila prilikom otimanja

FOTO: ILUSTRACIJA

Pripadnici Policijske uprave Trebinje, pod nadzorom dežurnog tužioca trebinjskog Okružnog tužilaštva obavljaju uviđaj na mjestu gdje je jutros pronađeno tijelo nepoznatog muškarca, za kojeg se sumnja da je migrant, a kojeg je, prema vlastitom priznanju u subotu navečer usmrtio 49-godišnji M. Č.

Kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva, jutros se u policiju javio čoban, rođen 1970.godine i jedini stanovnik sela Todorići, koji je ispričao kako je u subotu navečer, upotrebom vatrenog oružja, ubio migranta, kojeg je potom zamotao u ćebe i odnio van sela i bacio u neku jamu.

Kako saznajemo, on je istražiteljima ispričao da je u subotu čuvao stoku i nakon što se vratio u selo, na kući koju je čuvao vidio da su vrata obijena, a iz kuće je čuo neku buku.

Otišao je do svoje kuće, odakle je uzeo pušku M48, takozvanu "tandžaru" i vratio se do kuće u kojoj je, kako je kazao, u tom momentu bilo 10 osoba, za koje on misli da su migranti.

Kada se pojavio sa puškom došlo je do naguravanja i otimanja za pušku.

On je tada, da li namjerno, slučajno ili iz straha, ispalio jedan metak, koji je jednu od tih osoba pogodio u čelo. Kako je ispričao, metak nije pogodio osobu sa kojom se otimao za cijev, već drugu osobu koja se nalazila iza, na nekih sedam do osam metara udaljenosti.

Kako je ispričao, tada su se iz kuće svi razbježali, a u kući je ostalo tijelo ubijenog koji je bio mrtav na mjestu.

Istraga koja je u toku treba da potvrdi da li se sve odigralo na način kako je on to opisao.

Portparol trebinjskog Tužilaštva Srđan Vukanović kazao nam je da identitet ubijenog nije poznat, s obzirom na to da kod sebe nije imao nikakve dokumente.

Tužilac je naložio obdukciju, koja će biti obavljena sutra.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije