open-navfaktor-logo
search
Spektakl u Hercegovini
Cliff Diving: Iffland i Hunt pobjednici skokova u Mostaru
Australka Rhiannan Iffland i Englez Gary Hunt, koji ove godine nastupa pod francuskom zastavom, pobjednici su mostarskog takmičenja Svjetskog prvenstva Red Bull Cliff Diving.  
28.08.2021. u 18:38
get url
text

Mostar je protekla tri dana bio domaćin najboljim svjetskim visinskim skakačima, a spektakularno takmičenje završeno je u subotu finalnom serijom skokova nakon koje su se Iffland i Hunt pokazali najkonstantnijim.

U prvoj seriji skokova, koja je održana u četvrtak, skakači i skakačice skakali su direktno s luka Starog mosta, u znak poštovanja prema mostarskoj tradiciji skokova, dok su u preostale tri serije muškarci skakali s platforme visoke 27 metara, a žene s 21 metra visine.

U ženskoj konkurenciji druga je bila Meksikanka Adriana Jimenez, a treća Kanađanka Jessica Macaulay.

U muškoj konkurenciji uz Hunta, kojem je to bila 40. pobjeda u karijeri, na pobjedničko postolje popeli su se drugoplasirani Rumun Constantin Popovici i trećeplasirani Rus Nikita Fedotov.

Takmičenjeu Mostaru bilo je drugo u ovogodišnjem kalendaru Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva, a nakon Mostara slijede takmičenja u Downpatrick Headu u Irskoj i Polignanu u Italiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.