open-navfaktor-logo
search
U posjeti
Članovi Predsjedništva BiH sa članovima Odbora za vanjske poslove Senata SAD-a
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Vašingtonu sa članovima Odbora za vanjske poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država, predvođenim senatorkom Jeanne Shaheen. 
31.01.2023. u 20:24
get url
text
Predsjedništvo BiH -Vašington

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim vanjskopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama u Bosni i Hercegovini. 

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su se američkim senatorima na interesovanju, kao i pomoći koju Sjedinjene Američke u kontinuitetu pružaju institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Tokom sastanka je konstatovano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku, te da to predstavlja pozitivan pomak. 

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH su istakli da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Evropskoj uniji. 

Sagovornici su ocijenili da je dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji pozitivan signal za Bosnu i Hercegovinu, te izrazili opredijeljenost ka sprovođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na evropskom putu, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.