Sastanak

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa generalom Woltersom

Objavljeno: 16.07.2019. u 16:53

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost za posjetu generalu Todu Woltersu, vrhovnom komandantu Savezničkih snaga za Evropu, i poželjeli mu uspjeh u obavljanju dužnosti

FOTO: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su generala Toda Woltersa, vrhovnog komandanta Savezničkih snaga za Evropu (SACEUR).                                                            

Ovom prilikom članovi Predsjedništva BiH su iskazali dobrodošlicu novoimenovanom komandantu Savezničkih snaga za Evropu. Članovi Predsjedništva BiH informirali su generala Woltersa o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te je razgovarano o saradnji Savezničkih snaga za Evropu s BiH. U tom kontekstu istaknut je napredak saradnje u oblastima odbrane, oružanih snaga i sigurnosti.

General Wolters je iskazao svoju predanost u daljnjem doprinosu Savezničkih snaga procesu izgradnje mira i prosperiteta u BiH, kao i Zapadnog Balkana i šire. Posebno se zahvalio članovima Predsjedništva BiH za angažman OS BiH u mirovnim misijama u svijetu. Istaknuto je da je u protekloj deceniji više od 1.500 bh. vojnika bilo angažirano u mirovnim misijama u svijetu. Izražena je nada da će se ta saradnja nastaviti i da će ojačati kapaciteti za buduća učešća u misijama. Također, planirane vojne vježbe u saradnji sa Savezničkim snagama su podstrek daljnjem razvoju saradnje s BiH, promoviranju mira i prosperiteta na Zapadnom Balkanu i šire, rečeno je na sastanku, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost za posjetu generalu Todu Woltersu, vrhovnom komandantu Savezničkih snaga za Evropu, i poželjeli mu uspjeh u obavljanju dužnosti. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije