open-navfaktor-logo
search
Ilidža
Članovi Izvršnog odbora stigli na sjednicu: Misimović i Spahić pred čelnicima FSBiH o novom selektoru
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 92 dana prije početka kvalifikacija za Mundijal nema selektora.
22.12.2020. u 11:18
get url
text

VEZANI TEKST - Šta je Zoran Rebac napisao u ostavci: Atmosfera je naelektrisana, često nekorektna, pa i svađalačka

Kormilar Zmajeva vjerovatno neće biti izabran niti na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog savezeza Bosne i Hercegovine, koja je počela na Ilidži.

Članovi stručne komisije Emir Spahić i Zvjezdan Misimović podnijet će izvještaj pred članovima Izvršnog odbora.

Kao dvojica najozbiljnijih kandidata spominju su Ivaylo Petev i Sergej Barbarez. Bugarin, navodno, ima podršku Zvjezdana Misimovića i Vice Zeljkovića, dok je iza Barbarezovih leđa armija navijača, kao i svlačionica predvođena Miralemom Pjanićem.

Osim Peteva i Barbareza, razgovori su ranije obavljeni sa Sergejem Jakirovićem, Husrefom Musemićem, Amarom Osimom. Kandidaturu je pismenim putem na adresu Saveza dostavio Meša Baždarević.

Selektor reprezentacije BiH nije jedina tema o kojoj će biti riječi na, vjerovatno, posljednjoj ovogodišnjoj sjednici IO FSBiH.

{$galerijaFotografija}

"Fudbalska vlada" dobila je i pismenu ostavku Zorana Rebca, predsjednika Komiteta za sudije i suđenje FSBiH. On je kao glavni razlog ostavke naveo promjene u tom tijelu, odnosno dolazak Ognjena Valjića, koji obavlja funkciju generalnog sekretara FSRS i desna je ruke Vice Zeljkovića, budućeg predsjednika FSBiH.

_DSC2814.JPG
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.