Članovi IO N/FS BiH jednoglasno: Nulta stopa tolerancije za nacionalizam na stadionima

objavljeno: 30.09.2015. u 18:19

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (IO N/FS BiH) potvrđuje podršku i samostalnost u radu selektorima svih reprezentacija, ali od njih se očekuju odgovarajući rezultati, zaključeno je na današnjoj sjedini IO pod predsjedavanjem predsjednika N/FS BiH Elvedina Begića, kojoj je prisustvovao 12 članova "fudbalske vlade" i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivica Osim i Sead Kajtaz.

– Savez neće tolerirati nacionalističke ispade na stadionima i prema njima će imati nultu stopu tolerancije, te će odgovorni klubovi ili pojedinci biti sankcionirani adekvatnim kaznama – jednoglasno su poručili članovi IO N/FS BiH.

Na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH istaknuto je i da su “takmičenja u BHT Premijer ligi protekla u skladu s propisima Saveza i nije konstatovan nijedan segment koji bi upućivao na bilo kakvu neregularnost u takmičenju”, prenosi Anadolija.

– Analize su pokazale da je na pojedinim utakmicama bilo propusta, ali ti propusti nisu bili tendenciozni već su rezultat grešaka pojedinaca. Evidentirani su i određeni problemi na utakmicama u okviru Omladinskog takmičenja, kao i ženske Premijer lige, te će se u narednom periodu raditi i na njihovom otklanjanju – piše u saopćenju za javnost koje je N/FS BiH objavio po okončanju sjednice IO.

(Faktor.ba/Foto: Arhiva)