Policija sumnja u nasilnu smrt, odnosno na ubistvo, a na kriminalističkom istraživanju nalazi se Dragomir Petrović koji je prije dva dana bio s njim u jednom splitskom hotelu.

Kako piše Dalmatinski portal, jučer je prijavljen nestanak i Vuknića i Petrovića. Vuknić je danas nađen mrtav, a Petrović se sam predao policiji.

Slobodna Dalmacije piše kako je Petrović policiji rekao da je između njega i Vuknića došlo do vatrenog obračuna u kojemu je on ispalio prvi pa i smrtonosni hitac.

- Jučer tokom dana prijavljen nam je nestanak dvojice muškaraca koji su posljednji put viđeni zajedno 3. februara 2022. na području grada Splita. Odmah po zaprimljenim prijavama nestanka pokrenuto je intenzivno traganje za osobama. Jučer tokom dana na području Splita pronađeno je osobno vozilo koje koristi jedan od njih.

Jedan od muškaraca za kojim smo tragali danas tokom dana je pronađen, nalazi se u službenim prostorijama i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje - saopćila je policija. 

Ko je Petar je Vuknić?

Petar Vuknić je s USKOK-om sklopio nagodbu u kojoj je priznao da je član zločinačke organizacije pod vodstvom Željka Rajića. Osuđen je na tri godine zatvora za svoju ulogu u pokušaju ubistva Joze Čabraje. No izašao je iz zatvora.

Ubrzo se predomislio u vezi nagodbe i srušio sporazum na Vrhovnom sudu. Tvrdio je da mu nije dobro pojašnjeno što zapravo potpisuje pa je u toku bio novi sudski postupak. Dalmatinski portal piše kako su ga prošlog ljeta hvatali policajci prilikom bijega iz jednog solinskog kafića. Bio je u društvu mladića koji je nekoliko mjeseci kasnije nađen mrtav. Vuknićeva advokatica bila je Jadranka Sloković.