open-navfaktor-logo
search
Previranja u stranci
Član Predsjedništva SDP-a optužio rukovodstvo stranke za krađu glasova
Nakon što je optužio rukovodstvo SDP-a za izborne krađe te nakon što se u Sarajevu sastao sa njima, svoj je komentar Zoran Mikulić izbrisao, na šta je reagirao njegov stranački kolega Demir Mahmutćehajić
11.10.2018. u 12:25
get url
text
Zoran Mikulić u društvu Saše Magazinovića, Denisa Bećirovića i Envera Marića

Traženje uzroka loših izbornih rezultata i nepovjerenja građana u broju nevažećih glasačkih listića strategija je kojom se služe rukovodstva političkih stranaka, nastojeći na taj način izbjeći pitanje njihove odgovornosti za takve rezultate. Međutim, bez većeg uspjeha.

Tim se povodom oglasio kandidat SDP-a za Skupštinu HNK Demir Mahmutćehajić, koji je ukazao upravo na činjenicu da "gubitnici izbora sada dižu frku oko izbornih krađa".

- Ovdje mislim i na sami vrh moje partije, jer ništa nisu na vrijeme uradili da spriječe izborne krađe. Mi smo iz SDP-a Stolac, mnogo više od naših mogućnosti, dokazali nezakonitosti i nepravilnosti, stogodišnjake na spiskovima, mrtve, kupovinu biračkih odbora... i nisu nas htjeli ni saslušati. Poruka iz Stoca je: "Vrijeme je da se konačno probudite iz dugogodišnjeg bunila i počnete slušati bazu, članove i ljude koji su na terenu!" Nije dovoljno tražiti ponovno brojanje glasova za Predsjedništvo. Evo, tvrdim da mi je u Mostaru ukradeno 1.000 preferencija! Hoćete li nam pomoći da to dokažemo? Ili ćete nastaviti voditi brigu samo o sebi i svojima? Pozdrav iz Stoca, možda pokorenog grada, ali nepokorenih građana – napisao je Mahmutćehajić.

Na ovaj je status prvi reagirao član Predsjedništva SDP-a Zoran Mikulić.

- Neće ti pomoći jer su ih i sami oni krali, organizirali, isfinansirali i instruirali tu krađu – napisao je Mikulić.

Međutim, nakon što je optužio rukovodstvo SDP-a za izborne krađe te nakon što se u Sarajevu sastao sa njima, svoj je komentar izbrisao, na šta je reagirao Mahmutćehajić.

- Iako je nakon povratka iz Sarajeva i obavljenog razgovora sa rukovodstvom izbrisao komentar, želim da ga podsjetim zašto on ne može obnašati nikakvu funkciju. Jednostavno, ako ne možeš stati iza svoga statusa, kako bi mogao nešto odgovorno obavljati? Druže Mika, objasni nam javno ko krade, šta krade, kome krade, kako i na koji način! Pripremam dokaze i materijale za SIPA-u, pa ako ne zbog nas, ljudi kojima si "predsjednik", objasni radi sebe da ne bi odgovarao SIPA-i! Smrt fašizmu, kriminalu i lopovluku – napisao je Mahmutćehajić.

Mikulić je replicirao da i dalje ostaje pri svom stavu te je kazao da je vrh stranke organizirao paralelni izborni štab koji je razvalio stranačko jedinstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.