open-navfaktor-logo
search
Saobraćajna nesreća
Član "Dernek banda" Mersad Vučić za Faktor: Nakon stravičnog sudara, nije bilo šansi da neko može preživjeti
Sudbina je htjela da Alen sam bude u autmobilu, a ostali članovi u automobilu iza. Sve se brzo desilo, kaže Vučić
31.08.2019. u 16:39
get url
text

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći jutros oko 3:30 sati na autoputu kod Kaknja u mjestu Tičići, život je izgubio mladi harmonikaš Alen Omerbašić, koji je posljednje četiri godine bio član "Dernek banda".

Kako je za Faktor ranije potvrdila Mirna Poljac, portparolka Tužilaštva ZDK, uzeti su uzorci krvi učesnika saobraćajne nesreće te će biti poslani na analizu radi utvrđivanja eventualnog prisustva alkohola. Ona je također potvrdila ranije informacije u vezi s vožnjom u suprotnom smjeru. Naime, u saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva automobila, "škoda" i BMW. Vozač "škode" je autoputem vozio u suprotnom smjeru, usljed čega je došlo do sudara sa smrtnim ishodom.

Mersad Vučić, jedan od članova "Dernek banda", otkrio nam je detalje stravične nesreće koja je šokirala građane BiH.

- Još smo u šoku. Ne možemo vjerovati da se sve desilo. Upravo smo u kući žalosti kod Alena. Jutros smo se vraćali sa svirke u Zavidovićima. Sudbina je htjela da Alen sam bude u autmobilu, a ostali članovi u automobilu iza. Sve se brzo desilo. "Škoda" je išla u suprotnom smjeru i nakon stravičnog sudara nije bilo šansi da neko može preživjeti. Hitna pomoć i policija su vrlo brzo došli, ali nažalost Alen je poginuo na licu mjesta. Niko od članova benda nije konzumirao alkohol, normalno smo vozili, a naš Alen je poginuo. Na nastupima pijemo samo vodu i sokove, ali nikada ne znaš kakva budal ide iz suprotnog smjera - kazao je za Faktor Mersad Vučić, koji je dodao da je Alen bio omiljen među muzičarima u BiH i da je svirao više od 15 godina.

Adis Cigura

Adis Cigura, poznati muzičar koji je u karijeri pratio mnoga imena narodne muzike, među kojima je i Šerif Konjevć, otkrio je za Faktor da je samo zahvaljujući sreći izbjegao sudbinu Alena Omerbašića.

- "Škoda" je proletila pored mene tri minute prije udesa. Uspio sam nekako da izbjegnem direktan sudar i završio sam u zaustavnoj traci – rekao je Cigura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.