Civilna zaštita Ilidže dobila rovokopač

objavljeno: 07.02.2018. u 13:23

Radi efikasnijeg rada Civilne zaštite Općine Ilidža u slučaju prirodnih i drugih nepogoda, Općina je i ove godine nastavila opremanje njenih struktura.

Tako je za potrebe Službe zaštite i spašavanja za čistoću i asanaciju terena formirane u JP Ilidža nabavljena nova radna mašina rovokopač/utovarivač sa svim priključcima za rad u ljetnim i zimskim uvjetima.

Tim povodom  Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić danas je uručio rovokopač/utovarivač vrijednosti 160.900 KM, a kupljen je iz namjenskih sredstava koja se izdvajaju za zaštitu i spašavanje. Opremanjem struktura Civilne zaštite poboljšava se njena efikasnost kroz blagovremeno djelovanje u prirodnim i drugim nesrećama, kao i preventivna zaštita kroz redovan rad, navodi se u saopćenju Općine Ilidža.

- Dobra opremljenost službi je garant boljem i efikasnijem radu na terenu u slučaju prirodni nepogoda i nesreća. Na vas se može računati u svakoj prilici i spremni ste da odgovorite na sve nevolje - kazao je načelnik Memić prilikom svečanog uručivanja ključeva mašine direktoru JP Ilidža Adnanu Cvijetiću.