open-navfaktor-logo
search
Zmajevi
Ćivić: Italija je velika reprezentacija, ali pravi greške koje možemo kazniti
Protječe treći dan priprema pred utakmice Lige nacija protiv Italije (4. septembar) u gostima i Poljske tri dana kasnije, na domaćem terenu.
02.09.2020. u 13:02
get url
text

Svoje utiske i razmišljanja podijelio je reprezentativac Eldar Ćivić.

- Svi smo raspoloženi i do sada je sve u najboljem redu. Mislim da smo poželjeli da igramo, a pred nama su dvije dobre utakmice i nadam se pozitivnom rezultatu. Možda je bolje što su ovi susreti prije baraža jer imamo malo više vremena da se uigramo i prilagodimo novom selektoru i stručnom štabu. Smatram da u Italiju treba da idemo ne samo da bismo odigrali dobru utakmicu već uzeli i neke bodove - rekao je Ćivić koji je podsjetio na prošlogodišnji duel u Torinu, kada su Azzuri poslije preokreta slavili 2:1.

- Bili smo blizu toga prošle godine u Torinu, gdje smo u prvom poluvremenu pokazali da možemo da ih nadigramo. Nismo izdržali do kraja i nesretno smo izgubili. Ipak, bez obzira na to što se radi o velikoj reprezentaciji koja voli da igra, oni prave i greške koje mi možemo kazniti - mišljenja je igrač Ferencvaroša.

Utakmice Lige nacija igraju se pred praznim tribinama.

- Navijači će nam svima nedostajati. Mi u Mađarskoj igramo pred publikom, tako da će biti malo čudno igrati bez njih. Naši navijači su posebni, ali znam da ćemo se boriti i igrati kao da su oni na tribinama - poručuje Ćivić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.