open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Ćivić i Kovačević izbacili Gojaka: Ferencvaroš se osvetio Dinamu
Mađarski prvak Ferencvaroš "osvetio" se zagrebačkom Dinamu za prošlosezonsku eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu prvaka.
16.09.2020. u 20:53
get url
text

Tim za koji nastupaju bh. reprezentativci Adnan Kovačević i Eldar Ćivić večeras je u Budimpešti savladao prvaka Hrvatske 2:1 i izborio play-off elitnog klupskog takmičenja.

Ferencvaroš je poveo iz prvog ozbiljnijeg napada na meču. Lovrencsics je pogodio mrežu Dinama u 2. minuti i to nakon što se prikrao iza leđa Leovca i odlično reagovao na centaršut Nguena.

Hrvatski prvak je poravnao na 1:1 u 23. minuti. Nes(p)retno je svoju mrežu zatresao Myrto Uzuni, albanski fudbaler koji je ovog ljeta iz zagrebačke Lokomotive došao u Ferencvaroš.

Brzonogi Uzuni za autogol iz 23. minute iskupio se pogotkom u 65. minuti. On je na iskoristio grešku Dinamovog stopera Gvardiola, sam izašao pred Livakovića i rutinski ga savladao za 2:1.

Dinamo je do kraja pokušavao izjednačiti, ali bez izglednijih prilika.

Amer Gojak je za Zagrebčane igrao do 71. minute. Deset minuta ranije zaradio je žuti karton.

Adnan Kovačević je kod Ferencvaroša zbog povrede morao napustiti igru u 73. minuti, a Eldar Ćivić je odigrao cijeli meč.

Dinamo je prošle sezone igrao grupnu fazu Lige prvaka, a ove sezone će kroz play-off pokušati izboriti grupnu fazu Evropske lige.

Ferencvaroš ima zagarantovan nastup u grupi Evropske lige, a za grupnu fazu Lige prvaka borit će se sa norveškim Moldeom koji je nakon penala kao gost izbacio Qarabag..

Golove sa meča iz Budimpešte pogledajte OVDJE.

Ranije je kiparska Omonija eliminirala Crvenu zvezdu poslije penala, a Maccabi Tel Aviv je bio bolji od Dinamo Bresta sa 1:0. Podsjetimo da je Dinamo u drugom pretkolu izbacio Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.