open-navfaktor-logo
search
Premier liga
City novu sezonu otvorio trijumfom, Wolvesi ostali gladni
Fudbaleri Manchester Cityja novu sezonu engleske Premier lige otvorili su pobjedom u gostima kod Wolverhamptona rezultatom 3:1.
21.09.2020. u 23:09
get url
text

Najbolji igrač engleske Premier lige u prošloj sezoni, belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne, prvi je zaprijetio golmanu domaćeg sastava, koji mu u 11. minuti ipao uspio zaustaviti njegov šut.

Manchester City poveo je u 20. minuti susreta. De Bruyne prvo je izborio penal za svoj tim, a zatim i rutinski matirao Rui Patricija za vodstvo Građana.

Prednost gostiju iz Manchestera udvostručio je Phil Foden u 32. minuti nakon što mu je asistirao Raheem Sterling.

Prvu ozbiljniju priliku Wolverhampton je imao u 42. minuti preko Raula Jimeneza, no on je šutirao preko gola.

Građani su mogli s tri gola prednosti otići na poluvrijeme, ali je Patricio odbranio udarac De Bruynea.

Nastavak utakmice donio je dobru priliku za goste poslije osam minuta igre, ali je Rui Patricio ovoga puta odbranio šut Gabriela Jesusa.

U 60. minuti Gabriele Podence je šutirao preko gola Građana, da bi u 71. minuti Gabrielu Jesusu bio poništen pogodak zbog nedozvoljene pozicije.

Finiš utakmice zanimljivim je učinio Raul Jimenez koji je loptu poslije centaršuta Daniela Podencea pospremio u mrežu gostiju. 

Ipak, u petoj minuti sudijske nadoknade Gabriel Jesus je postavio konačnih 3:1 za City.

Golove s utakmice Wolves - Manchester City pogledajte OVDJE.

Ranije danas Aston Villa je Ezrija Konse savladala Sheffield United koji je od 12. minute igrao s igračem manje poslije isključenja Johna Egana. Imali su gosti i penal kod 0:0, ali je John Lundstram bio neprecizan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.