open-navfaktor-logo
search
Premier liga
City furiozno krenuo u odbranu titule, hat-trick Sterlinga
Sjajan nastup danas hat-trickom krunisao Raheem Sterling u prvoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 5:0
10.08.2019. u 15:27
get url
text

Aktuelni prvaci Engleske, fudbaleri Manchester Cityja, silovito su krenuli u odbranu titule. U prvom nastupu u 28. sezoni Premier lige Građani su s visokih 5:0 trijumfovali u gostima kod West Hama.

Iako bez nekih važnih igrača, sastav Pepa Guardiole pokazao je da će i ove godine biti glavni kandidat za osvajanje, odnosno odbranu titule prvaka.

Gosti su poveli u 25. minuti preko Gabrieal Jesusa, a nakon asistencije Kylea Walkera, što je bio i konačan ishod prvog poluvremena.

Ipak, u nastavku su još četiri lopte završile u mreži Čekićara. Prvo je Sterling u 51. minuti udvostručio prednost Građana.

U 53. minuti je prvi put u historiji Premier lige korišten VAR, Jasus je pogodio poslije asistencije Sterlinga, no pogodak je poništen zbog milimetarskog ofsajda u kojem se našao engleski reprezentativac.

No u 75. minuti Sterlig je došao do drugog gola na utakmici. Četiri minute prije kraja meča Aguero je bio siguran izvođač najstrožije kazne, ali tek iz drugog pokušaja. Argentinac je prvi put užasno šutirao, Fabianski je odbranio njeogv udarac, ali je poslije gledanja VAR-a Mike Dean ponovio izvođenje penala jer Fabianski nije bar jednom nogom bio na liniji.

Sjajan nastup danas hat-trickom krunisao Raheem Sterling u prvoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 5:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.