open-navfaktor-logo
search
Klub potvrdio
City bez dvojice važnih igrača: Jesus i Walker pozitivni na koronavirus
Gabriel Jesus i Kyle Walker, fudbaleri Manchester Cityja pozitivni su na koronavirus, objavljeno je u petak iz engleskog premierligaša, prenosi Anadolu Agency (AA).
25.12.2020. u 13:59
get url
text

Iz kluba su kazali da su dva člana osoblja također bila pozitivna na testu na COVID-19 i da su sva četvorica u samoizolaciji u skladu s protokolima Premier lige i Vlade Velike Britanije.

- Želimo im brz oporavak tokom božićnog razdoblja prije povratka na posao, trening i takmičenja - saopćili su iz Manchester Cityja.

Jesus je imao dosta problema sa povredama, pa je ove sezone postigao svega četiri gola u svim takmičenjima. No, da je izuzetno važan igrač za “građane“ pokazuje podatak da je prošle sezone postigao 23 gola u 53 utakmice.

Engleski reprezentativac Walker je neizostavni dio odbrane sastava koji vodi Josep Pep Guardiola. Tako je ove sezone upisao 18 nastupa u svim takmičenjima i postigao jedan gol. Svakako je da će obojica izuzetno nedostajati Guardioli u periodu kada su pred Cityjem četiri važne utakmice u svega deset dana.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.