open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor BiH
Ćiro Blažević priznao da je zbog opatice rezao vene
Zbog opatice u koju sam bio zaljubljen sam sa 18 godina rezao vene, rekao je Miroslav Ćiro Blažević pokazujući ožiljak na ruci
21.11.2018. u 17:03
get url
text
Miroslav Ćiro Blažević

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević uvijek je zanimljiv sagovornik.

Gostujući u emisiji 24sata.hr rođeni Travničanin, koji je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine Hrvatsku odveo do bronzane medalje, govorio je i o ljubavnim temama, i to u svom prepoznatljivom stilu.

- Zbog opatice u koju sam bio zaljubljen sam sa 18 godina rezao vene - rekao je Miroslav Ćiro Blažević pokazujući ožiljak na ruci pa dodao:

- Moja glavna preokupacija ovih dana su Hemingwayeva dijela jer se poistovjećujem s njim jer ne mogu še****. Moja poruka svim muškarcima je: "Vaša najveća pobjeda je kad vam žena opali šamar, a vi im nikad ne smijete vraćati. Kad ti žena šamar udari to je koncentracija sve ljubavi koju ima prema tebi. Mene su mnoge žene udarale, a jedna je čak i slomila kišobran na meni".

Ćiro je otkrio da je u kontaktu sa Zdravkom Mamićem.

- Čujem se sa Zdravkom Mamićem. On je sociološki fenomen, njemu nikad nije dosadno jer se okrenuo vjeri. On se u mnogome transformirao, to nije više onaj agresivni Zdravko Mamić kojeg smo naučili vidjeti. On je postao "svećenik". On je genijalac, to je adaptacija na novonastalu situaciju - smatra bivši selektor BiH.

- Ne znam hoće li ga osuditi, ali ova kazna za njega je drastična - osvrnuo se Ćiro na nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku kojom je Mamić osuđen na šest i po godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.