open-navfaktor-logo
search
Veznjak Zmajeva
Cimirot: Drago mi je što smo ponovo na okupu nakon dugo vremena
Fudbalska reprezentacija BiH jučer se okupila u Zenici i počela priprema za duele Lige nacija protiv Italije i Poljske, a danas je, dolaskom Tonija Šunjića, kompletirala redove i sada se može posvetiti ozbiljnoj pripremi za duel s Italijanima 4. septembra u Firenci, prenosi Anadolu Agency (AA).
01.09.2020. u 16:47
get url
text

Gojko Cimirot, prvotimac Standar Liegea ističe da mu je, prije svega, izuzetno drago što ponovo ima priliku da se druži i da trenira sa saigračima iz reprezentacije.

- Drago mi je što smo ponovo na okupu poslije duže vremena zbog korone. Jučer smo odradili malo lakši trening, danas smo svi na okupu i mislim da ćemo krenuti s ozbiljnijim radom. Što se tiče moje forme, već sam odigrao četiri utakmice, u pripremnom periodu sam dva mjeseca, tako da mogu biti zadovoljan - rekao je Cimirot.

O protivnicima Cimirot ima samo riječi hvale, ali očekuje da će bh. tim odigrati dvije dobre utakmice i ujedno ih iskoristiti kao pripremu za polufinale baraža za Evropsko prvenstvo.

- Radi se dvije veoma kvalitetne reprezentacije, ali mislim da će nam to dobro doći zbog narednog perioda i onoga što nas čeka. Mislim da trebamo dobro da se spremimo za ove dvije utakmice i da damo maksimum i da se skoncentrišemo na ono što nam slijedi - kazao je Cimirot i dodao:

- Zaista smo odigrali dobru utakmicu protiv njih u Italiji. Iako sada nema dosta igrača koji su igrali prošli put, mislim da svi koji su tu mogu odgovoriti zahtjevima trenera i da ćemo odigrati dobru utakmicu.

Bh. fudbalere, nakon priprema u Zenici, 4. septembra očekuje duel prvog kola Grupe 1 Lige A u gostima kod Italije. Tri dana nakon ogleda u Firenci Zmajevi će na Bilinom polju ugostiti Poljsku. Osim tri spomenute reprezentacije u Grupi 1 igrat će još i Holandija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.