Imenovanja

CIKBiH: Tegeltija ispunjava uvjete za mandatara Vijeća ministara

Objavljeno: 22.08.2019. u 11:31

Trenutno obavlja dužnost narodnog zastupnika u NSRS-u

Zoran Tegeltija

Postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u skladu sa i na osnovu ovlaštenja iz člana 10b. i 10c. Zakona o Vijeću ministara BiH utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Centralna izborna komisija BiH je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat trenutno obavlja dužnost narodnog zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. CIKBiH će u slučaju da Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata postupiti u skladu sa odredbama člana 1.10. Izbornog zakona BiH, saopćio je CIK.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije