Održane su dvije sjednice s obzirom da za dva prigovora na prvoj nije bilo dvotrećinske većine, te se pristupilo novom glasanju za što je bila potrebna natpolovična većina.  

Prigovor BH Inicijativa Fuad Kasumović protiv Nezira Pivića, predsjednika Gradskog odbora SDA Zenica odbijen je sa četiri glasa za i tri protiv kao neosnovan.

BH Inicijativa Fuada Kasumović uložila je prigovor zbog Pivićevog govora na predizbornom skupu u Zenici, gdje je govoreći o kandidatima SDA rekao da su na listama mladi, iskusni, obrazovani, generali, pukovnici, a da je peti na listi Fuada Kasumovića pukovnik HVO-a, te govorio o zločini koji su u Zenici počinili upravo pripadnici HVO-a.

Prigovor Naroda i pravde protiv kandidatkinje SDA Sebije Izetbegović odbijen je kao neosnovan sa pet glasova za i dva protiv.

NiP je uložio prigovor protiv govora Izetbegović na predizbornom skupu gdje je govorila nakon kandidata Amora Mašovića.

- Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i luzere zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli groznim putevima koji će ponovo ako uspiju, kako reče naš Amor, voditi u Tomašice, logore, strašite i masovne grobnice - rekla je tada Izetbegović, nadovezujući se na govor Amora Mašovića na istom skupu. 

I prigovor SNSD-a protiv PDP-a i kandidata Miloša Stanišića koji je na Facebooku objavio fotografiju u kojoj je SNSD izjednačio sa NATO agresijom na bivšu Jugoslaviju odbačen je kao neosnovan.