open-navfaktor-logo
search
O čemu se radi
Cijena jedne bila 1,50 KM: Odnedavno u apoteci na Dobrinji 10 hirurških maski košta dvije KM
U apoteci u ulici Salke Lagumdžije 15, u sarajevskom naselju Dobrinja, koja se nalazi u sastavu JU Apoteke Sarajevo, odnedavno 10 hirurških maski koje su složene u providnoj kesici, a koje većina našeg stanovništva nosi kako bi se suzbilo širenje COVID-19, koštaju dvije KM.
21.02.2021. u 16:15
get url
text

I to ne bi bilo ništa čudno da do prije mjesec u istoj apoteci za samo jednu takvu masku nije trebalo trebalo izdvojiti 1,10 maraka.

- Živim na Dobrinji i od početka pandemije u toj apoteci kupujem sve što mi je potrebno. Prošlog proljeća i cijelo ljeto svakodnevno sam kupovala maske. Prvo sam ih plaćala po 1,50 KM, a onda je cijena prošle jeseni spala na 1,30, da bi u decembru pred Novu godinu iznosile 1,10 KM. Već četvrti put od početka januara i tokom februara kupujem pakovanje u kojem dođe 10 hirurških maski, a cijena je dvije marke – ispričala je čitateljica J. A.

Kako bismo se uvjerili u tačnost ove informacije, otišli smo u ovu apoteku na Dobrinji i zaista za dvije KM kupili paket u kojem je 10 hirurških maski.

Na pakiranju kesice piše da je zemlja porijekla maski Republika Srbija, a da je uvoznik za BiH Phoenix Pharma d.o.o. Bijeljina.

Kontaktirali smo i JU Apoteke Sarajevo gdje su nam kazali da je to moguće jer se radi o različitim dobavljačima.

- Malverzacije u JU Apotekama Sarajevo nisu moguće, jer je riječ o jedinstvenoj narudžbi. To jeste velika razlika. Pozvat ćemo Apoteku na Dobrinji kako bismo saznali o čemu se radi – kratko nam je kazao čovjek koji se javio na telefon u Call centru JU Apoteke Sarajevo.

 

I u apoteci koja se nalazi u sklopu Shopping centra Grbavica, a koja nije u sastavu JU Apoteke Sarajevo, 10 jednokratnih troslojnih maski košta 1,80 KM. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.