open-navfaktor-logo
search
FS Italije
Chievo sankcionisan oduzimanjem tri boda i s 200.000 eura
Chievo je bio optužen da je trgovao igračima s Cesenom i tako kreirao lažnu dobit od 25 miliona eura
13.09.2018. u 14:47
get url
text
Chievo

Fudbalski savez Italije kaznio je Chievo iz Verone oduzimanjem tri boda i s 200.000 eura nakon što su proglašeni krivima za lažno finansijsko poslovanje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski mediji javljaju da je Chievo bio optužen da je trgovao igračima s Cesenom i tako kreirao lažnu dobit od 25 miliona eura, čime im je omogućeno da se registruju za nastup u Serie A u trenutku kada bi im bio zabranjen nastup.

Tužioci su tražili da se Chievu oduzme 15 bodova, ali je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije izrekla blažu kaznu.

- Tribunal FS Italije, disciplinsko odjeljenje, prihvatio je navode tužioca i sankcionisao Chievo oduzimanjem tri boda, što će se primijeniti u tekućoj sezoni, i s 200.000 eura. S tri mjeseca suspenzije kažnjen je predsjednik kluba Luca Campedelli - objavili su iz FS Italije.

Cheivo je u prva tri kola Serie A osvojio jedan bod, tako da će u nastavak takmičenja ući sa minusom od dva boda. U četvrtom kolu u nedjelju "leteći magarci" gostuju Romi.

Cesena, koja je bankrotirala, i u ranijem disciplinskom postupku prihvatila da joj se oduzme 15 bodova, takmičiće se u Serie D.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.