open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Chelsea u Austriji osigurao osminu finala, Dedić igrao cijeli meč
Fudbaleri Chelseaja izborili su učešće u nokaut fazi Lige prvaka.
25.10.2022. u 20:41
get url
text

Chelsea je kolo prije kraja takmičenja u grupi E protiv Salzburga stigao do treće pobjede, a prvak Austrije uknjižio prvi poraz., Gosti iz Londona u uzbudljivom i za oko dopadljivom meču slavili su sa 1:2.

Chelsea je poveo lijepim golom Kovačića u 23. minuti, a stvari na početak je vratio Adamu pogotkom u 49. minuti.

Najljepši trenutak meča dogodio se u 64. minuti kada je Havertz postigao eurogol za pobjedu Plavaca.

Reprezentativac BiH u timu Salzburga Amar Dedić igrao je cijeli susret, a ovo mu je bio ukupno četvrti nastup ove sezone u elitnom klupskom takmičenju.

Salzburg, koji ima najmlađu ekipu grupne faze, ostao je na šest bodova na kontu, što je dva boda više u odnosu na Dinamo i Milan koji će na Maksimiru odmjeriti snage od 21 sat.

U posljednjem kolu Chelsea dočekuje Dinamo, a Salzburg gostuje Milano i to bi mogao biti direktan okršaj za drugo mjesto i plasman u osminu finala.

U duelu grupe G Sevilla je došla do prvog trijumfa savladavši Kopenhagen rezultatom 3:0. Andalužani su došli do petog boda i vratili se u igru za plasman u osminu finala, ali mnogo toga ovisi od ishoda večerašnjeg duela između Borussije Dortmund i Manchester Cityja. Ako njemački predstavnik izbjegne poraz, pridružit će se Cityju u osmini finala.

Do sada su mjesto među 16 najboljih osigurali Bayern, Club Brugge, Manchester City, Napoli, Real Madrid i Chelsea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.