open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Chelsea slavio na Toumbi, Aničić strijelac u remiju Astane
Pobjedu londonskim Plavcima donio je Brazilac Willian, koji je pogotkom u sedmoj minuti krunisao sjajnu akciju gostujućeg tima
20.09.2018. u 20:50
get url
text
Marin Aničić

Fudbaleri Chelseaja u prvom kolu Evropske lige slavili su na gostovanju kod PAOK-a s 1:0. Maruzio Sarri očito je jako ozbiljno shvatio nastup u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju, jer je na travnjak stadiona Toumba u Solunu poslao skoro najjaču postavu.

Pobjedu londonskim Plavcima donio je Brazilac Willian, koji je pogotkom u sedmoj minuti krunisao sjajnu akciju gostujućeg tima.

Od ostalih mečeva vrijedi spomenuti da je Standard iz Liježa bh. reprezentativca Gojka Cimirota doživio težak poraz na gostovanju kod Seville. Andalužani su slavili s 5:1, a Cimirot je odigrao svih 90 minuta.

Bivši Zmaj Senad Lulić ušao je igru u 73. minuti meča protiv Apollona u kojem su Nebeskoplavi slavili s 2:1.

Pogodak Marina Aničića pomogao je Astani da izvuče pozitivan rezultat na gostovanju kod kievskog Dynama. Prvak Kazahstana do boda stigao je golom u Murtazayeva u petoj minuti sudijske nadokande.

MOL Vidi za koji nastupaju Anel Hadžić i Armin Hodžić doživio je poraz na domaćem terenu. Puni plijen sa gostovanja u Mađarskoj odnio je bjeloruski BATE Borisov.

Evropska liga, 1. kolo, rezultati:
Akhisar - Krasnodar 0:1
Bešiktaš - Sarpsborg 3:1
Dynamo Kiev - Astana 2:2
Genk - Malmo 1:0
Lazio - Apollon 2:1
Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt 1:2
MOL Vidi - BATE 0:2
PAOK - Chelsea 0:1
Rapid Beč - Spartak Moskva 2:0
Rennes - Jablonec 2:1
Sevilla - Standard Liege 5:1
Villarreal - Rangers 2:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.