open-navfaktor-logo
search
Promjena plana
Chelsea napušta Stamford Bridge u želji da uštedi 500 miliona funti?
Na Stamford Bridgeu su itekako spremni rasmisliti o izgradnji  ovog stadiona na sasvim novoj lokaciji
09.05.2019. u 14:40
get url
text

Chelsea bi mogao odustati od ideje da na mjestu sadašnjeg stadiona Stamford Bridge izgradi novi, moderniji stadion. Plavci o ovom potezu razmišljaju nakon konsultacija s arhitektima i inženjerima, a sve kako bi smanjili troškove za čak 500 miliona funti.

Na Stamford Bridgeu su itekako spremni rasmisliti o izgradnji  ovog stadiona na sasvim novoj lokaciji, a prema pisanju New Civil Engineer Chelsea već razgleda potencijalne lokacije za novi moderni dom.

Rekonstrukcija Stamford Bridgea bi koštala oko milijardu funti, a kako je potvrdio klupski glasnogovornik za sada su svi planovi oko stadiona "na čekanju".

Planovi o rekonstrukciji sadašnjeg stadiona Chelsea je predstavio 2015. godine. Kao glavni razlog za rekonstrukciju tada je navedena želja da se kapacitet stadiona sa sadašnjih 41.600 mjesta poveća na 60.000.

Inače, Stamford Bridge je izgrađen 1876 godine, a Chelsea svoje utakmice na njemu od 1905. godine kada je klub i osnovan. Do sada je ovaj stadion renoviran dva puta 1905. i 1990. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.