open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Chelsea dogovorio dolazak novog golmana, Kepa će skupo platiti greške u derbiju
Prema tvrdnjama britanskih medija londonski Chelsea postigao je dogovor sa francuskim Rennesom o dovođenju golmana Edouarda Mendyja, prenosi Anadolu Agency (AA).
21.09.2020. u 16:57
get url
text

Menadžer Plavaca Frank Lampard želi da senegalski čuvar mreže pojača konkurenciju Kepi Arrizabalagi, koji sve lošije brani. Kepa je kriv za drugi pogodak Liverpoola u porazu 0:2 u nedjeljnom derbiju Premier lige, što je Lampard opisao kao "očiglednu grešku".

Španski reprezentativac i u završnici prošle sezone napravio je niz grešaka, zbog čega su mnogi doveli u pitanje njegove kvalitete, a posebno vrijednost od 77,5 miliona eura, koliko je Chelsea platio Athleti Bilbao za Kepin dolazak.

Nakon domaćeg poraza od aktuelnog šampiona Liverpoola, Lampard je rekao da će 38-godišnji Willy Caballero u srijedu početi utakmicu Liga kupa protiv Barnsleyja na Stamford Bridgeu.

- Kepa mora nastaviti raditi i mora imati podršku oko sebe, to je vrlo jasno. Pojedinačno igračima je potrebna podrška, posebno od mene, i pružam je svim igračima. A, sada Kepi moramo pokušati vratiti samopouzdanje, jer to je važno - kazao je Lampard.

Mendy je tokom karijere branio za Cherbourg, Olympique Marseille "B", Reims i Rennes. Na golu reprezentacije Senegala stajao je osam puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.