open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Chelsea boljim izvođenjem penala zakazao londonski derbi u Bakuu
Fudbaleri Chelseaja drugi su finalisti Evropske lige za ovu sezonu nakon što su poslije boljeg izvođenja penala savladali Eintracht
09.05.2019. u 23:55
get url
text

Sredinom prvog poluvremena, tačnije u 28. minuti, fudbaleri Chelseaja su poveli. Strijelac pogotka bio je Loftus-Cheek koji je odlično iskoristio sjajano proigravanje Hazarda.

S minimalnom prednošću ekipa Maurizija Sarrija otišla je na poluvrijeme. Ipak, poslije svega četiri minute igre u nastavku Eintracht je stigao do izjednačenja, a odličnu akciju odigrala su dvojica fudbalera koji su rođeni u Bosni i Hercegovini. Jednu dubinsku loptu Luka Jović je grudima vratio za Mijata Gaćinovića, nekadašnji kadetski reprezentativac BiH je sačekao Jovića da se pozicionira, a potom ga je sjajnim pasom "gurnu" u mrtvu šansu koju rođeni Bijeljinac nije propustio.

Drugo poluvrijeme nije obilovalo s mnogo šansi, a vrijedi izdvojiti šut Davidea Zapacoste iz 78. minute i pokušaj Oliviera Girouda koji je sjajnom intervencijom osujetio Kevin Trapp.

U prvom produžetku gosti su imali dvije odlične prilike. U obje situacije mrežu Arrizabalage spašavali su njegovi saigrači. Prvo je David Luiz na liniji zaustavio udarac Sebastiena Hellera u 10. minuti prvog produžetka, da bi u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog produžetka Hellerov udarac glavom na liniji zaustavio Zappacosta.

Vrijedi istaći i šut Azpillicuete iz 95. minute susreta, koji je otiša malo iznad prečke gostujućeg gola.

U drugom produžetku nije bilo velikih prilika pa su drugog finalistu ovosezonskog izdanja Evropske lige odlučili penali.

Pobjednika je odlučila posljednja serija. Poslije prve dvije serije gosti su bili u prednosti jer je Trapp skinuo penale Azpilicueti, no u posljednje dvije serije Kepa je odbranio udarce Hintereggersa i Paciencije, dok su s druge strane precizni bili David Luiz i Eden Hazard.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.