open-navfaktor-logo
search
The Crown
Charlesovi i Dianini prijatelji bijesni zbog scena iz serije: Fikcija je predstavljena kao stvarnost
Prijatelji princa Charlesa pobunili su se zbog Netflixove uspješnice "The Crown", tvrdeći da je u seriji fikcija predstavljena kao činjenica.
17.11.2020. u 09:07
get url
text

Navodi se da su neki Charlesovi prijatelji i saradnici optužili šefove serije da su pretjerali u svom prikazu odnosa Charlesa i Diane.

Četvrta sezona serija je krenula, a u središtu je odnos Charlesa kojeg glumi Josh O’Connor i Diane koju je utjelovila Emma Corrin.

Serija prikazuje izvanbračne odnose para, kao i Dianinu borbu protiv poremećaja prehrane. Neke su scene toliko realno prikazane da se upozorenje za uznemirujuće scene stavlja na početak epizoda.

- Ovo je serija i zabava za komercijalne svrhe, ali oni su uzeli stvarne ljude i iskoristili ih. Oni su prolazili kroz vrlo teška vremena prije 25 ili 30 godina, a producenti nisu razmišljali o bilo čijim osjećajima. To nije ispravno ili pošteno, pogotovo kada toliko stvari koje se prikazuju nisu istinite - kazao je izvor za Daily Mail.

U međuvremenu su gledatelji serije "The Crown" ostali razočarani nakon što serija nije pokazala kako se Charles i Diana vjenčavaju, uprkos tome što je ceremonija vjenčanja prikazivana u traileru četvrte sezone.

Navodno je bilo i novih zabrinutosti u kraljevskoj porodici zbog odluke princa Harryja i vojvotkinje Meghan da potpišu ugovor s Netflixom početkom ove godine. Par će proizvoditi dokumentarne filmove i dječije programe.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.