open-navfaktor-logo
search
Produžio vjernost
Charles Leclerc potpisao za Ferrari do 2024. godine
Prije dolaska u ekipi kroz čiju je vozačku akademiju prošao 2016. godine, Leclerc je u formuli 1 debitirao 2018. za upravljačem Alfa Romeo Saubera
23.12.2019. u 14:41
get url
text

Monegaški vozač formule 1 22-godišnji Charles Leclerc, koji je za upravljačem Ferrarija u prošloj sezoni ostvario dvije pobjede i ukupno osvojio četvrto mjesto u poretku Svjetskog prvenstva sa 264 boda, potpisao je za ekipu iz Maranella novi petogodišnji ugovor.

- Iznimno sam zahvalan što mogu voziti za takvu ekipu. Naučio sam toliko toga u svojoj prvoj sezoni. Ovo je čvrsto uporište za izgradnju snažne veze u godinama koje su pred nama - napisao je Leclerc u svojoj objavi na društvenim mrežama, nakon što se obvezao na vjernost Ferrariju do 2024.

U prošloj sezoni, u kojoj je u Ferrariju zamijenio Finca Kimija Raikkonena, Leclerc je već u drugoj utrci došao do pobjedničkog postolja osvojivši treće mjesto u Bahreinu, da bi u septembru dočekao i svoje prve dvije pobjede ostvarene u nizu na Velikoj nagradi Belgije te pred domaćim navijačima na Velikoj nagradi Italije. Na kraju je u redoslijedu vozača završio i ispred timskog kolege Nijemca Sebastiana Vettela, nominalno prvog vozača Ferrarija.

Prije dolaska u ekipi kroz čiju je vozačku akademiju prošao 2016. godine, Leclerc je u formuli 1 debitirao 2018. za upravljačem Alfa Romeo Saubera te u 21 nastupu osvojio 39 bodova.

- Charles je dio naše porodice od 2016. i više smo nego ponosni na rezultate koje postižemo kroz polaznike naše akademije. Sa svakom novom utrkom u ovoj sezoni naša želja da produžimo ugovor sa Charlesom bila je sve očitija - izjavio je direktor Ferrarijevog tima Mattia Binotto, prenosi Fena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.