open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Četvrtak istine za bh. klubove u Evropi
Revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu igraju se večeras, a na teren će i tri bosanskohercegovačka predstavnika.
28.07.2022. u 08:21
get url
text

Od 20 sati Velež gostuje kod Hamrun Spartansa na Malti.

Rođeni love deficit od jednog pogotka iz prvog meča (0:1), kada su realno podbacili, ali su i Maltežani na Grbavici pokazali svoj kvalitet.

Ako želi u narednu rundu, tim Amara Osima mora slaviti, a pred ovu utakmicu roviti su bili Samir Radovac i Jovan Blagojević. Ostali igrači spremni su za duel.

Tuzla City od 20.45 sati na Grbavici dočekuje AZ Alkmaar. Nizozemski predstavnik u glavni grad BiH dolazi kao apsolutni favorit. Alkmaar je u prvoj utakmici slavio sa 1:0, što je ishod koji svakako nije nedostižan. Tuzlaci vjeruju u prolaz, u potpunosti su se posvetili Evropi, a tome svjedoči i činjenica da su otkazali prva tri duela domaćeg prvenstva.

U najboljoj poziciji je Zrinjski, koji će Pod Bijelim brijegom braniti 1:0 protiv Tirane. Plemići su u prvoj utakmici mogli slaviti i ubjedljivije, pokazali su da su kvalitetniji tim, a Sergej Jakirović ponovo ne može računati na Slobodana Jakovljevića, a ono što navijače Zrinjskog brine jeste povreda Nemanje Bilbije i njegov nastup je pod znakom pitanja.

Susret Zrinjski - Tirana počinje u 21 sat, a bolji iz ovog duela u trećoj rundi takmičenja sastat će se s kazahstanskim Tobolom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.