open-navfaktor-logo
search
EHF EURO 2020
Četvrta pobjeda Slovenije, Bombač "bombardovao" Island
Dean Bombač bio je prvo ime susreta u kojem je Slovenija svladala Island sa 30:27
17.01.2020. u 17:31
get url
text

Rukometna reprezentacija Slovenije pobjedom nad Islandom 30:26 otvorila je takmičenje u drugoj grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Slovenci, koji su prvu krug takmičenja okončali s maksimalne tri pobjede, odlično su igrali na početku prve od tri utakmice koje se igraju u Malmö Areni.

Nakon početnih 1:1 i 2:2 uslijedila je serija Slovenije od 5:0. Izabranici Ljubomira Vranješa držali su prednost sve do 21. minute kada je Kristjansson pogodio za treće izjednačenje na večerašnjem susretu.

U posljednjih desetak minuta prvog poluvremena uglavnom se igralo gol za gol, a Slovenija je nakon prvih 30 minuta na pauzu otišla s jednim pogotkom prednosti. Rezultat je glasio 15:14.

Baš kao na početku susreta, tako su Slovenci bili bolji tim i na startu drugog poluvremena. Kod rezultata 16:16 Slovenija je postigla tri vezana gola i povela s 19:16. Identičnom serijom slovenski rukometaši su se odlijepili na 23:18.

Može se reći da je ovo možfa i bio ključni detalj, s obzirom na to da su Slovenci do kraja susreta u potpinosti kontrolisali susret, a njihova prednost varirala je između tri i pet golova.

Na kraju su slavili sa 30:27. Dean Bombač bio je prvo ime susreta sa devet golova iz 11 pokušaja, dok je Bjarki Mar Elisson s šest golova bio najefikasniji Islanđanin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.