Prema informacijama iz MUP-a HNK, mostarskoj policiji sinoć oko 19 sati obratio se S. K. (1975) i prijavio da je na adresi Hamida Vuka u Mostaru u toku pokušaj pljačke njegovog punca, te da je on uspio savladati i zadržati jednog od počinilaca.

Dolaskom na mjesto događaja pripadnici policije su preuzeli zadržanu osobu, za koju su utvrdili da se radi o S. K. (2006) iz Sarajeva, dok su trojica njegovih saučesnika pobjegla s mjesta događaja.

- Operativnim radom i brzom intervencijom, pripadnici policije su pronašli još jednog od njih i uhapsili ga, a radi se o I. S.(2002) iz Sarajeva koji je upravljao vozilom "ford" - naveli su iz policije.

Također, utvrđeno je da su druga dva počinioca, koji su pobjegli M. B. (1977) iz Bosanske Gradiške i E. S.(2005) s Ilidže, a za kojima se intenzivno traga.

Osim ovog pokušaja pljačka, postoji osnovana sumnja da je ova četvorka 11. januara ove godine počinila i razbojništvo u Ulici Biščevića u Mostaru, navode iz MUP-a HNK.

- O svemu je upoznat tužilac te su u toku sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela - dodaju iz policije.