open-navfaktor-logo
search
Nizozemska
Četverogodišnjak sjeo za volan, udario u dva vozila, odšetao u pidžami i bosnog
Policija iz nizozemskog grada Utrechtu saopćila je da se dijete od četiri godine u subotu automobilom zaletjelo u dva parkirana vozila, prije nego što je napustilo mjesto događaja u pidžami i bosih nogu.
02.05.2022. u 09:07
get url
text
Dječak vozio automobil

Zabrinuti prolaznici pozvali su policiju nakon što su ga ugledali kako sam hoda ulicom po hladnoći. Srećom, niko nije povrijeđen, a policija je na Instagramu objavila da je otkrila "novog Maksa Verstapena", koji je trenutni nizozemski svjetski šampion Formule 1, piše BBC.

Policija je napisala da se dijete probudilo u subotu kada je njegov otac otišao na posao, te da je od majke uzeo ključeve od auta "da se provoza".

Nakon što su policajci pozvani da ga pokupe, stigla je dojava o napuštenom vozilu u blizini, koje je po svemu sudeći udarilo u dva parkirana automobila.

Registrirano je na dječakovu majku, rekli su iz policije, a službenici su je pozvali. Policija je navela da je dječak oponašao vožnju i pokazivao okretanje volana.

- Tada smo shvatili da je dijete možda bilo vozač - navodi policija.

Četvorogodišnjaku su u policijskoj stanici dali toplu čokoladu i plišanog medvjedića prije nego što se ponovo sreo sa mamom.

Zajedno su otišli na mjesto nesreće, gdje su ga pitali da li može pokazati kako auto radi.

Dijete, koje je njegova majka opisala kao snalažljivo, otvorilo je automobil ključem, stavilo ga u kontakt i prebacilo nogu na kvačilo i papučice gasa, saopćila je policija.

Policajci su pozvali roditelje da ubuduće sakriju ključeve od automobila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.