open-navfaktor-logo
search
Akcija Parma
Četvero uhapšenih zbog prevara, oduzeta vozila, elektronski uređaji, policijski blinkeri...
Pripadnici Policijske uprave Banja Luka jučer su sproveli operativnu akciju kodnog naziva "Parma", usmjerenu na otkrivanje krivičnih djela u vezi sa prometovanjem nekretnina uz prevare, falsifikovanje dokumentacije te druga krivična djela.
13.02.2020. u 08:09
get url
text

Kako je saopćeno iz banjalučke policije, uhapšene su četiri osobe inicijala G. R., M. R., D. Š. i M. V. zbog sumnje da su na području Grada Banja Luka počinili više krivičnih djela falsifikovanje isprave, ovjera neistinitog sadržaja, prevara, kao i druga krivična djela.

- Ova lica se sumnjiče da su u Banjoj Luci prometovali stan, bez vlasnika stana, te su ga na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodali, kao i da su prometovali tri vozila bez saglasnosti vlasnika sa falsifikovanim dokumetima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000 KM. Također, postoje osnovi sumnje da su u toku 2015. godine izvršili krivično djelo razbojništvo - saopćeno je iz PU Banja Luka.

{$galerijaFotografija}

Policija je pretresla dvije lokacije na području grada Banja Luka, koje koriste osumnjičene osobe, te je tom prilikom pronađen i oduzet veći broj mobilnih telefona, laptopa, tableta i drugih elektronskih uređaja, SIM kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Od G. R. su oduzeta dva vozila ukupne vrijednosti oko 85.000 КM.

- Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaoj Luci. Nakon završene kriminalističke obrade, G. R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dok će protiv M. R., D. Š., i M. V. biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri - naveli su iz PU Banja Luka.

akcija parma
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.