open-navfaktor-logo
search
Akcija Raptor
Četvero uhapšenih u Sarajevu: Drogu rasturali u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori
Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo provode akciju kodnog naziva "Raptor" na području Sarajeva, usmjerenu na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.
03.11.2022. u 16:12
get url
text

Kako je potvrdilo Tužilaštvo BiH, uhapšene su četiri osobe osumnjičene da su se na teritoriji Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja kontinuirano bavile neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, transportom, posredovanjem i isporukom opojnih droga kokain, marihuana i spid, kao i drugim krivičnim djelima.

U toku su pretresi objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Oni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, krijumčarenje ljudi iz KZ-a BiH, te krivičnim djelom zloupotreba osiguranja iz KZ F BiH.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom.

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajuća tužiteljica donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.