open-navfaktor-logo
search
Bosanska Otoka
Četrnaestogodišnjak uhvaćen s ecstasyjem, uslijedio pretres i hapšenje dvije osobe
Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona uhapsili su dvije osobe, a u Policijskoj stanici Bosanska Krupa na krim-obradu je pozvan i četrnaestogodišnjak zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
27.02.2023. u 14:46
get url
text

Kako je navedeno u izvještaju MUP-a USK, istražitelji Odsjeka za droge i trgovinu ljudima krim-policije MUP-a USK, na osnovu prethodno prikupljenih saznanja locirali su u Bosanskoj Otoci maloljetnog M. H., rođen 2008. godine, koji je kod sebe posjedovao pet rozih tableta ecstasyja i manje pakovanje sa nepoznatom materijom.

Po usmenoj saglasnosti sudije Općinskog suda u Bosanskoj Krupi, pretresli su kuću i prateće objekte gdje stanuje maloljetnik, gdje su zatečeni i A. K., rođen 1992. godine u Bosanskoj Krupi i K. S., rođena 1989. godine u Lincu, Austrija, koji se dovode u vezu s maloljetnikom.

Njih dvoje su također pretreseni, kao i vozilo "ford focus" u vlasništvu K. S.

{$galerijaFotografija}

- Prilikom pretresa je pronađena veća količina narkotičkih sredstava, vaga za precizno mjerenje, metalna drobilica, plinski pištolj i više mobilnih telefona. Osumnjičeni A. K. i K. S. su lišeni slobode, dok je maloljetni M. H. pozvan u prostorije PS Bosanska Krupa, gdje će se nad njim sprovesti kriminalistička istraga. Kako se u navedenom događaju stiču obilježja bića Krivičnog djela iz člana 238 KZ FBiH neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon kompletiranja predmeta na nadležno postupanje bit će prosljeđen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv gore navedenih lica.

Pretres Bosanska Otoka, droga, 27.02.2023.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.