open-navfaktor-logo
search
Rekonstrukcija tima
Četiri utakmice šanse za Pjanića: Hoće li bh. veznjak izboriti mjesto u "novoj" Barci?
Miralem Pjanić otputovao je s Barcelonom na turneju u Sjedinjene Američke Države.
17.07.2022. u 11:17
get url
text

Mnogi uoči starta priprema takav epilog nisu očekivali, ali trener Xavi Hernandez uvrstio je bh. veznjaka na spisak putnika.

Pjanić je već odigrao poluvrijeme u jednom kontrolnom meču i bio je na dobrom nivou, a u SAD-u će igrati još četiri susreta, što će biti prilika da se izbori za mjesto u timu.

VEZANI TEKST - Povratak otpisanih: Pjanić iz aviona poslao poruku
 

Teško da Barcelona može nekome ustupiti bh. veznjaka jer, kako piše katalonski Sport, njegova plaća od osam miliona eura čini ga nedostupnim za skoro svaki klub.

Dok je boravio u Bešiktašu, turski tim plaćao je 2,75 miliona, a preostalih 5,25 miliona godišnje plaće išlo je na teret Barce.

Za razliku od Pjanićevog prvog boravka na Nou Campu u Barci su se dogodile mnoge promjene, uključujući i onu trenersku.

Tim Xavija Hernandeza izgledat će znatno drugačije nego prethodne sezone, a klub su dosad stigli Franck Kessie u besplatnom transferu iz Milana, Raphinha iz Leedsa za 57 miliona eura, Robert Lewandowski iz Bayerna za 45 miliona eura, Andreas Christansen bez obeštećenja iz Chelseaja, a Ousmane Dembele produžio je ugovor.

Barcelona će u SAD-u odmjeriti snage protiv Inter Miamija (20. juli), Real Madrida (24. juli), Juventusa (27. juli), New York Red Bulla (31. juli).

Španska La Liga počinje 13. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.