open-navfaktor-logo
search
Situacija se usložnjava
Četiri ministra u Vladi BPK zaražena koronavirusom: Među njima i Eniz Halilović, ministar zdravstva
Još tri ministra u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pozitivni su na koronavirus, potvrdila je dr. Medina Bičo, direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.
07.11.2020. u 21:49
get url
text

VEZANI TEKST - Zaražen jedan ministar: Kompletna Vlada BPK u samoizolaciji

Riječ je o kantonalnom ministru zdravstva Enizu Hailloviću, ministrici unutrašnjih poslova Nizami Rišljanin i ministru za boračka pitanja Edinu Aganoviću.

- Ostali članovi vlade, premijerka i njihovi saradnici koji su jučer testirani su negativni tako da oni mogu nastaviti sa radom. Bliži kontakti osoba koje su pozitivne bit će stavljeni u izolaciju i testirani - istakla je dr. Bičo, prenosi RTV BPK.

Kompletna Vlada BK Goražde od jučer je u izolaciji nakon što je potvrđeno da je ministar finansija Esad Kanlić pozitivan na koronavirusa.

Dr. Bičo je potvrdila da je prema večerašnjim nalazima testiranja novih 19 osoba pozitivno, s tim da još uvijek nisu testirani svi uzorci.

U Goraždu je trenutno 274 aktivno zaraženih osoba, u izolaciji je njih 765. Povećan je i broj pacjenata iz ovog grada na klinici Podhrastovi gdje ih je ukupno 11, dok je u Kantonalnu bolnicu smješteno osam pacijenata oboljelih od koronavirusa.

- Situacija se usložnjava, apelujemo na građane da budu odgovorni – istakla je dr. Bičo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.