open-navfaktor-logo
search
Pripremite sami
Četiri idealne i jednostavne maske za lice tokom zime
Za suhu kožu zima je definitivno najgore vrijeme u godini, zato je kožu potrebno dodatno hidratizirati i nahraniti
04.01.2020. u 13:37
get url
text

Zima i vjetar mogu naštetiti koži lica, naročito osjetljivoj koži. Kako bi zaštitili svoje lice, dovoljno je da izdvojite nekoliko minuta i sami pripremite masku. 

Avokado za suhu kožu

Za suhu kožu zima je definitivno najgore vrijeme u godini, zato je kožu potrebno dodatno hidratizirati i nahraniti. Maska od avokada je puna minerala, vitamina i antioksidansa pa će rezultat biti mekana i sjajna koža. Unutrašnji dio avokada pomiješaj s malo maslinovog ulja, usitni i ostavi na licu da djeluje 15 minuta.

Banana za mješovitu kožu

Za mješovitu kožu idealna je banana. Izmiksaj jednu bananu s tri male kašike kiselog vrhnja. Nanesi na lice i ostavi da djeluje pola sata. Isperi mlakom vodom. Rezultat ove maske je nježna koža i zaštita od hladnih zimskih vjetrova i hladnoće.

Jaje za masnu kožu

Za masnu kožu idealna je maska od bjelanjka. Od jednog bjelanjka napravi pjenu i nanesi je na lice. Ostavi da djeluje pola sata zatim isperi mlakom vodom. Maska će ukloniti sjaj i suziti pore, a koža će izgledati svježije i zdravije.

Zobena kaša i med za oštećenu kožu

Za kožu oštećenu hladnim vjetrom najbolji lijek je maska od zobene kaše. Pomiješaj med, neprokuhanu zobenu kašu i bjelanjak, sve u jednakim omjerima. Nanesi na lice i ostavi 20 minuta da djeluje. Isperi mlakom vodom i osuši nježnim tapkanjem. Rezultat je mekana i zdrava koža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.