Članovi porodice Imamović iz Zenice odlučili su zajedno s turskom porodicom Deniz, koja također, živi u Zenici, poslati simobličnu poruku jedinstva i podrške hrabrom turskom narodu i liderima Republike Turske povodom 15. jula, Dana demokratije i nacionalnog jedinstva.

Tim povodom oni su zajedno s djecom izašli na jedan od zeničkih mostova i istakli državne zastave BiH i Turske, kao i transparent s porukom: "Nismo zaboravili 15. juli, niti ćemo dozvoliti da bude zaboravljen". 

Kako su naveli, njihov čin je izraz podške i poštovanja prijateljskom i bratskom narodu Republike Turske, koji je, kako ističu, 15. jula 2016. godine izašao na ulice i zaustavio pučiste i izdajnike čija je namjera bila rušenje demokratije i volje turskog naroda.

- Bosna i Hercegovina i bosanski narod će uvijek biti uz bratski turski narod. Porodica Imamović iz BiH i porodica Deniz iz Republike Turske konkretno kroz prijateljstvo i jačanje mostova prijateljstva pokazuju da su naše bratske veze jake i neraskidive. Zbog toga smo i zajedno poslali simboličnu poruku podrške turskom narodu i Republici Turskoj - njihova je zajednička poruka.