open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Četiri derbija: Samo jedna utakmica 11. kola bez TV prijenosa
Tri utakmice 11. kola igraju se u subotu, a tri u nedjelju
27.09.2019. u 10:46
get url
text

Čak četiri derbija, kako po trenutnom stanju na tabeli, tako i po historiji i tradiciji klubova, igraju se u sklopu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U subotu su na rasporedu tri meča, a najzanimljivije bi trebalo biti na Tušnju, gdje Tuzla City dočekuje Željezničar, lidera prvenstvene tabele i jedine neporažene ekipe u bh. eliti.

Željo ima 22 boda, dva više od narednog rivala, vjerovatno i najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg toga prvenstva. Utakmicu u Tuzli koja je zakazana za 16 sati sudi Zoran Grbić iz Prijedora, a meč direktno prenosi platforma Moja TV.

U istom terminu sastaju se i semberski rivali Zvijezda 09 i Radnik. Ovaj meč pripao je Admiru Šehoviću iz Sarajeva.

Od 19 sati na Bilinom polju igraju Čelik i Sloboda, uz direktan prijenos na Moja TV. Stari sportski rivali ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima u posljednje vrijeme, a oba kluba u teškoj su finansijskoj situaciji. Duel u Zenici pripao je Irfanu Peljti.

Tri susreta igraju se i u nedjelju.

Sarajevo po prvu gostujuću pobjedu ide u Doboj kod Kaknja gdje će odmjeriti snage protiv Mladosti. Susret je zakazan za 16 sati, a dikretan prijenos je na Moja TV. Luka Bilbija iz Prijedora će dijeliti pravdu na ovom meču.

U istom terminu u Mostaru hercegovački derbi igraju Zrinjski i Široki. Haris Kaljanac će voditi duel, a direktan prijenos je na BHT1.

Kolo će zatvoriti Borac i Velež utakmicom na Gradskom stadionu u Banjoj Luci (17 sati). Elvis Mujić dijeli pravdu u gradu na Vrbasu, a gledaoci će meč imati priliku da prate na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.