open-navfaktor-logo
search
Jedan je Dijamant
Češka se prisjetila Džekinog debija za Teplice: Ušao na poluvremenu i donio preokret
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, vodio je sinoć Romu do trijumfa protiv Genta u prvom meču osmine finala Evropske lige (1:0).
21.02.2020. u 09:13
get url
text

Dijamant je već odavno glavna zvijezda Vučice, a sjajnim izdanjima u dresovima Manchester Cityja i Wolfsburga ostavio je neizbrisiv trag i u Engleskoj i Njemačkoj.
Naravno, Džeko je kapiten BiH, jedan od najboljih igrača naše zemlje svih vremena, a našeg golgetera prisjetili su se i u Češkoj, gdje je nastupao nakon odlaska iz Željezničara.

Stranica češke Fortuga Lige jučer je objavila video-snimak sa utakmice na kojoj je Dijamant odigrao prve minute u dresu Teplica.

- Prije 14 godina dogodio se jedan veliki debi. Mladi Edin Džeko ušao je u igru na poluvremenu utakmice protiv Marila Pribrama. Prvo je postigao izjednačujući gol, a potom je izborio penal iz kojeg su Teplice stigle do pobjedonosnog gola. To je bio tek početak bosanskohercegovačkog strijelca - piše na Instagram starnici Fortuna lige.

Džeko je u Teplicama igrao do maja 2007. godine, gdje je u 45 utakmica postigao 16 golova. U Wolfsburg je prešao 2007. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.