open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Česi prekinuli seriju: Englezi izgubili nakon 10 godina, Hadžibegiću bod
Englezi su imali niz od čak 43 utakmice bez poraza u kvalifikacijama za evropska i svjetska prvenstva
11.10.2019. u 22:38
get url
text

Fudbalska reprezentacija Češke savladala je Englesku u derbiju kola Grupe A. Česi su u Pragu slavili sa 2:1 i tako prekinuli nevjerovatan niz Gordog Albiona.

Naime, Englezi su nanizali čak 43 utakmice u kvalifikacijama za evropska i svjetska prvenstva, a posljednji put poraženi su prije deset godina (2009. godine) protiv Ukrajine. Od tada, do večeras nanizali su čak 43 utakmice bez poraza.

A nevjerovatnu seriju prekinuo je Ondrašek koji je u 85. minuti pogodio za 2:1. Englezi su poveli u 5. minuti kada je Kane pogodio sa bijele tačke, a Brabec je izjednačio četiri minute kasnije. Rezultat se nije mijenjao do 85. minuta kada je Ondrašek matirao Pickforda za konačnih 2:1.

Faruk Hadžibegić, koji sjedi na klupi Crne Gore remizirao je protiv Bugarske. Meč u Podgorici završen je bez golova. 

Rezultati by SofaScore

Ukrajina je slavila sa 2:0 protiv Litvanije i sa 16 bodova zakoračili su na EP. U istoj grupi Portugal je sa 3:0 savladao Luksemburg.

Rezultati by SofaScore

Veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo napravile su Turska i Francuska. Trikolori su slavili na gostovanju kod Islanda (1:0), dok je Turska identičnim rezultatom na domaćem terenu savladala Albaniju. Trenutak odluke dogodio se u 90. minuti, kada je pogodio Tosun. 

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.